Therapie

Therapie Ede

Wat heb jij nodig?

Ben je op zoek naar een therapeut of psycholoog in de regio Ede?

Mijn naam is Imanda Slief-Boom. Ik ben gekwalificeerd psycholoog en therapeut. Ik sta geregistreerd bij het NIP. Ik ben ook lid van het NVPA en RBCZ.

Ieder mens is uniek, en daarom moet ook iedere therapie een uniek traject zijn. Dé centrale vraag is altijd: wat heb jij nodig?

Tijdens de eerste fase van de therapie brengen we samen zo goed mogelijk deze vraag in beeld. Hierbij kijken we naar diverse factoren in jouw leven om te bepalen wat er meespeelt in het ontstaan en het blijven bestaan van de problematiek. Maar vooral kijken we naar wat zou kunnen bijdragen aan een oplossing. Op basis hiervan formuleren we een plan.

Kortdurend en doelgericht

Samen besluiten we wat er moet gebeuren in onze gesprekken, en ook wanneer jouw doel bereikt is. Therapie is voor mij een tijdelijk, doelgericht proces waarin er naar het bereiken van dit doel wordt toegewerkt.

De duur van het traject varieert. Soms is een enkel gesprek al voldoende, soms volgt er een langer traject. Dit is afhankelijk van het gestelde doel, de gekozen aanpak, maar ook van de frequentie van de afspraken. We bepalen dit altijd samen.

Soorten klachten

Klachten waarmee ik je kan helpen zijn onder andere:


Samen op zoek naar oplossingen

Eerlijkheid, transparantie, duidelijkheid en doelgerichtheid, dit zijn voor mij kernwoorden. Therapie met een focus op oplossingen.

Ik ben een no-nonsense en doelgerichte psycholoog. Ik richt me dus niet zozeer op het probleem, maar ga juist samen met jou op zoek naar mogelijke oplossingen.

  • Waar liggen jouw talenten?
  • Wat kun jij inzetten om je leven een andere richting te geven?
  • Hoe kan jij jouw problemen het hoofd bieden?


Een aanpak wat bij jou past

Jij bepaalt wat je wilt bereiken, en ik bied structuur, handvatten en zet therapeutische middelen in om jou te helpen jouw doel te bereiken.

Ik werk vanuit een integratieve psychotherapeutische gedachte, waarbij elementen uit verschillende psychologische stromingen naast elkaar worden ingezet om tot een voor jouw passende aanpak te komen.

Ik streef altijd naar een sfeer van gelijkwaardigheid, bemoediging en samenwerking. Vertrouwen en eerlijkheid zijn hierbij heel belangrijk.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Imanda

Neem contact op